Konular kişilerin pratik yaşamlarında karşılaştıkları gerçek durumlardır. Bunların aşılması için “yol arkadaşlığı” yapmaya “koçluk” diyoruz.

Düşünüyoruz. Ama nasıl düşündüğümüzün, farklılığımızın farkında mıyız? Birileri “başarılar” içinde yüzerken, birileri neden “başarısız” olmaktadır? Fırsatları yakalamak için ağınızı hangi denize, nasıl atmaktasınız?
Fırsatları görebilmek de bir dizi “eğitimden” geçiyor. İlla formel eğitim almanız gerekmez, kendinizi deneyimlerle eğiterek de ilerleyebilirsiniz. Belki de fırsatları “aramayan” birisiniz; içe dönük, azla yetinen, çok’a karşı mesafeli birisiniz (?)
“Kendinizi deneyimlerle eğitmek”, ama nasıl?
Yazının ilk iki paragrafı aslında minik bir “zihin devrimi” içeriyor. Dikkatli okunursa çözüm önerileri de fark edilecektir: Enerjinizi yükseltmeniz ve bu zaman dilimlerini kullanmanız gerekiyor. Hangi fırsatları kaçırdığınızı hayal edin ve şimdi de o fırsatları bundan sonra kaçırmayacağınızı düşünün. Dikkatli düşünün. Detaylı düşünün. O fırsatla ilgili hedefler hayal edin. Somut hedefler koyun. Korkmayın, kimse sizi bunları düşündünüz diye hesaba çekmeyecek! Bir zaman zarfı belirleyin; ne zamandan ne zaman kadar. Şimdi bunları not etmeye başlayın.
Her hafta ve her gün bu düşünce çalışmasını bıkmadan sürdürün. İstikrarlı olabilmeniz için kısa bir sürede (örneğin birkaç dakikada) sonlandırın. Ertesi gün devam edin. Hep devam edin. Somut olarak başarana kadar.
Bu, maddi bir hedef olabileceği gibi, bir sınavı kazanmak, belli sayıda kitap okumak veya test sorusu çözmek gibi hedefler de olabilir. O hedefi yakalamış gibi düşünün kendinizi, kendinizle röportaj yapın; nasıl elde ettiniz, şimdi ne yapacaksınız, bu mutluluğu kiminle, nasıl paylaşacaksınız… Yani, bu düşünce modeline kendinizi alıştırarak zihninizi “başarılara” hazırlayın.
Kötü ve ters düşüncelere girerseniz bundan endişe etmeyin. Her düşüncenin bir değeri vardır.
Düşünebildiyseniz, şimdi kendinizi tebrik edin; başarıya ve hedefe sadece düşünerek değil gerçekte de yaklaştınız.
‘gk.-
[Konular kişilerin pratik yaşamlarında karşılaştıkları gerçek durumlardır. Bunların aşılması için “yol arkadaşlığı” yapmaya koçluk diyoruz.]