Konular kişilerin pratik yaşamlarında karşılaştıkları gerçek durumlardır. Bunların aşılması için “yol arkadaşlığı” yapmaya “koçluk” diyoruz.

Her şeyi tek başına yüklenmek, kimseye güvenmemek, “ortak” kabul etmemek; iş dünyasındaki gizli problemlerden biri.
İşleri delege edememek, kişinin kendine zarar vermesidir. Böyle bir durumda işin kaliteli olmayacağını düşünebiliriz.
İşleri gerektiğinde devretmek (delege etmek) kişiyi yalnızlıktan, tükenmişlikten kurtarır, psikolojik olarak koruyucudur. Bir takımla çalışıyorsanız, (takım da iş ortaklarınızdır), onlara liderlik yapıyorsanız işi zaten delege edersiniz. Daima emirle iş yürütmek liderlik değildir.
İş yükünü paylaşmak aynı zamanda işi büyütmenizi de kolaylaştırır. Çünkü işler büyüdükçe harcamanız gereken enerji geometrik olarak artacaktır.
“Bu işi kendi emeğimle kurdum, öğrendim, başkasına kolayca öğretecek değilim” düşüncesi (sayılan nedenlerle) sıkıntılıdır. Takımla (ortaklık ruhuyla) çalışmanın getirilerinden biri de “eleştirel bakışın” doğal bir süreç olarak işe dahil edilmesidir; bu yararlıdır. Kendinize “takımınızın aynasında” bakabilmek için de bunu yapmalısınız.
İşleri delege etmek takım üyelerinin niteliklerini yükseltir, dolayısıyla işin kalitesini artırır.
SONUÇ
Duygularınızı ve size özel (liderlikte yeri olmayan) alışkanlıklarınızı bir kenara bırakıp ortaklaşmanın zamanıdır.
Konular kişilerin pratik yaşamlarında karşılaştıkları gerçek durumlardır. Bunların aşılması için “yol arkadaşlığı” yapmaya koçluk diyoruz. Bu ve benzeri konularda bizimle çalışmak için lütfen e-posta veya DM yollayınız.
`gk.-