Konular kişilerin pratik yaşamlarında karşılaştıkları gerçek durumlardır. Bunların aşılması için “yol arkadaşlığı” yapmaya “koçluk” diyoruz.

“Hatıralar”; parmak izi, DNA, mikrobiyota gibi kişiye özel bir bileşimdir. Yalnızca “hatıralar” değil, onları anlama ve anlatma biçimimiz psikolojimizi, sosyalliğimizi, sağlığımızı ve elbette kariyerimizi derinden etkilemektedir.
Deneyimlerimizin değişmesi, bizi ve hatıralarımızı da değiştirir. Yani bu bağlamda “geçmiş değişmektedir“. Geçmişe yüklenen anlam, onu aktarma ve anlatımdaki “tutarlılık arayışı (istikrarı)” sürekli güncellenmektedir.
Tüm bunlar kişi için “özel bir kimlik” haline gelmektedir.
Sosyal yaşamda kendimizi tanımlarken bir hatıra seçkisi sunarız. Karşıdan da böyle bir seçki alırız. Kimi kişiler hatıra anlatımını olumsuzluklarla bitirir. Kimileri hatıraları daha geniş ve anlamlı görür, olumlu yönlerini vurgular. Bu fark, (daha çok psikolojik) sağlığa dair önemli ipuçları sağlar.
Hatıra üretimi (bugünün deneyimi), onları algılama ve anlatma şeklimiz, ileriye dönük olarak kişideki olumlu gelişimleri tetikleyecektir. Olumlu bir hatıra kimliği, mutluluk, huzur, verimlilik anlamına gelecektir.
Konular kişilerin pratik yaşamlarında karşılaştıkları gerçek durumlardır. Bunların aşılması için “yol arkadaşlığı” yapmaya koçluk diyoruz. Bu ve benzeri konularda bizimle çalışmak için lütfen e-posta (gk@goklerkocluk.com) veya DM yollayınız.
`gk.-